Ориентирование в Северодонецке

Спортивное ориентирование в Северодонецке и Украине



1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оцени первым!)
Загрузка...Загрузка...

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

 ДОНЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ

ТА  КРАЄЗНАВСТВА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

 Чемпіонат УОН

зі спортивного орієнтування

 серед  учнівської молоді

 Донецької області «Осінні старти -2013»

 

Торське – 2013 р.

 

Згідно з наказом управління освіти і науки облдержадміністрації № 734 від 24.12.2012 р. «Про участь учнівської та студентської молоді у туристсько-спортивних заходах і підвищення майстерності педагогічних працівників освіти Донецької області у 2013 році», планом роботи Донецького обласного Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді відбудеться Чемпіонат управління освіти і науки зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді Донецької області «Осінні старти-2013» у термін з 19 по 22 вересня 2013 року у с. Торське Краснолиманського району (т/б «Лісова»).

Запрошуємо команди юних орієнтувальників, переможців вашого регіону прийняти участь у зазначеному заході.

Реєстрація команд відбудеться 19 вересня 2013 року (т/б  «Лісова») з 13-00 до 18-00.

Вимоги щодо подачі заявки, розміщення та харчування учасників заходу будуть надані у додатковій інформації.

Керівники команд при реєстрації обов’язково повинні надати у мандатну комісію Чемпіонату УОН такі документи:

  • наказ відділу освіти про участь команди у Чемпіонаті УОН;
  • іменну заявку за встановленою формою, завірену начальниками (завідуючими) управлінь (відділів) освіти, а також лікарем з медичним допуском на кожного учасника;
  • паспорт або свідоцтво про народження, учнівський квиток або довідку з фотографією на кожного учасника;
  • страховий поліс на кожного учасника;
  • кваліфікаційні залікові книжки спортсменів;
  • довідку місцевої (районної) СЕС про епідеміологічний стан.

 

Директор ОЦТК                                                               Л.В. Позднишева

 

 

т.( 062) 213-28-49

Жуков О.В.

Інформація про проведення

Чемпіонату управління освіти і науки зі спортивного орієнтування

серед учнівської молоді Донецької області «Осінні старти – 2013»

1. Мета та завдання. Змагання проводяться з метою популяризації і подальшого розвитку спортивного орієнтування, активізації спортивно-туристської роботи в школах та позашкільних закладах Донецької області, виявлення найсильніших спортсменів та команд для участі у Всеукраїнських змаганнях, сприяття розвитку позитивного контакту людини з природою.

 

2. Термін та місце проведення. Змагання проводяться з 19 по 22 вересня 2013 року в с. Торське Краснолиманського району. Розміщення команд на дитячої турбазі «Лісова».

 

3. Керівництво змаганнями. Загальне керівництво здійснює управління освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації. Безпосередня відповідальність за підготовку та проведення змагань покладається на обласний Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді, організаційний комітет та Головну суддівську колегію змагань (062) 213-23-98, 213-28-49).

 

4. Учасники змагань. До участі у змаганнях допускаються команди – переможці міських, районних змагань закладів освіти Донецької області, гуртківці ОЦТК, а також учасники в особистому заліку. Змагання проводяться у групах:

—          Ч/Ж -12 – учасники 2001 – 2002 року народження, молодші за спец. допуском;

—          Ч/Ж -14 – учасники 1999 – 2000 року народження;

—          Ч/Ж -16 – учасники 1997 – 1998 року народження;

—          Ч/Ж -18 – учасники 1995 – 1996 року народження.

Команда  складається з 12 осіб: 10 учасників незалежно від статі та вікової групи (мінімальний склад – 5 учасників), тренер та представник команди.

 

5.  Програма змагань.

19 вересня  — заїзд команд, робота мандатної комісії (до 1800);

20 вересня  — урочисте відкриття змагань;

— особисто-командні змагання з орієнтування у заданому напрямку на середньої дистанції (склад команди — 10 учасників, незалежно від статі та вікової групи, залік за 8-ма кращими результатами);

            21 вересня  — особисто-командні змагання з орієнтування у заданому напрямку на короткої дистанції (склад команди — 10 учасників, незалежно від статі та вікової групи, залік за 8-ма кращими результатами);

            22 вересня — підведення підсумків, нагородження переможців, урочисте закриття змагань, роз’їзд команд.

 

6. Залік результатів та визначення переможців. В особисто-командних змаганнях з орієнтування у заданому напрямку результат учасника в особистому заліку визначається часом проходження дистанції, результат команди — сумою очок, набраних 8-ма кращими учасниками. Команда — переможець  у комплексному заліку визначається за найбільшою сумою очок, які були набрані  в усіх видах програми. Результати підраховуються відповідно до Правил (додаток 8, таблиці № 1 — 6).

На змаганнях буде застосовано електронну відмітку sfr.

 

            7. Нагородження. Учасники, що посіли призові місця в особистому заліку нагороджуються медалями та грамотами ОЦТК, команди-переможці та призери в кожному виді змагань, нагороджуються грамотами ОЦТК, команди-переможці та призери в комплексному заліку нагороджуються кубками і  грамотами обласного управління освіти і науки.

 

8. Заявки. Офіційне підтвердження про участь команди від відряджуючих установ надсилається  до 12 вересня 2013 року на e-mail: octk2006@yandex.ru. Попередні іменні заявки надсилаються у головну суддівську колегію до 15.09.2013 р. на сайт КСТО «Архар» у режимі online за адресою: WWW.arhar.dn.ua, а також на  e-mail:co_alla@mail.ru за зразком (додаток).

Поіменні заявки, завірені лікарем та керівником організації, наказ про участь у змаганнях, учнівські квитки, документи, які засвідчують кваліфікацію (розряд) учасника, страхові поліси на кожного члена команди дійсні на період змагань, довідку місцевої (районної) СЕС про епідеміологічний стан, свідоцтва про народження учасників разом з посвідченнями про відрядження керівника подаються у мандатну комісію в перший день змагань до 1800. Команда вважається учасницею змагань з моменту прийому документів мандатною комісією. Закінченням змагань вважається час вивішування підсумкового протоколу змагань.

 

9. Фінансування. Витрати на проведення змагань, нагородження переможців та призерів – за рахунок ОЦТК. Витрати на відрядження керівників команд (проїзд, добові), участь команд у змаганнях (проїзд, харчування, добові) – за рахунок установ, які відряджають.

 

10. Відповідальність за  збереження життя та здоров’я учасників команд в дорозі та побуті покладається на керівників команд. Відповідальність за збереження життя та безпеку учасників змагань під час роботи їх на дистанціях покладається на керівників команд, головного суддю, його заступника з безпеки та суддів змагань.

 

                                                                                                         

Оргкомітет

Тел. для довідок

(062) 213-23-98, 213-28-49

 

Додаток

Зразок заповнення заявки

Попередня іменна заявка

на участь у Чемпіонаті УОН зі спортивного орієнтування

серед учнівської молоді Донецької області «Осінні старти-2013»

 (19-22 вересня 2013 р.)

Команда ______________________________ Місто________________________________

П.І. по

батькові

Рік

народж.

Розряд

Ч/Ж 12

Ч/Ж 14

Ч/Ж 16

Ч/Ж

18

Особисто

Примітка

Ч

Ж

Ч

Ж

Ч

Ж

Ч

Ж

1

Сорокин Сергій

1998

1

х

2

Одинцов Олег

1999

2 ю.

х

3

Муромова Анна

2001

б/р

х

4

Стрельцов Ігор

2002

б/р

х

5

Катрунова Інна

1997

2

х

6

Ляскова Лідія

2000

б/р

х

7

Іванов

 

Додаткова інформація

для керівників команд-учасниць Чемпіонату УОН зі спортивного орієнтування

серед учнівської молоді Донецької області «Осінні старти-2013»

 

Змагання проводяться 19-22 вересня 2013 р. в с. Торське (дитяча турбаза «Лісова»), відповідно до наказу УОН  № 734 від 24.12.2012 р.

Проїзд:

— електричкою до ст. Ямполь, далі пішки через ліс до с. Торське (4 км);

— автобусом до автовокзалу м. Красний Лиман, далі до с. Торське (через м. Кіровське).

  • Змагання проводяться в лісовій зоні, з лівого(оро) боку р. Жеребец; карта для спортивного орієнтування — кольорова. Масштаб 1:10000 (в 1 см 100 метрів), Н — 2,5 метри. Розмір карти 21 х 29,7 (см).
  • Місцевість: сосновий  ліс, місцями змішаний ліс, березняк, є відкриті ділянки; багато стежок, грунтові дороги, просіки. Західна границя карти – житлові будинки п. Торське, східна границя – широка просіка, північна границя – балка Водяний яр; південна частина карти має заболочені ділянки.
    • Рельєф: пагорби, невеликі яри, канави, пологі схили, вирви, горби.

Умови прийому команд

Розміщення учасників змагань на території дитячої турбази «Лісова» у своїх наметах. Наявність карематів, спальних мішків, посуду командного і особистого – обов’язково. Приготування їжі самостійно на багатті, яке готує собі команда у місці, вказаному комендантом змагань.

Стартовий внесок – 20 грн. с кожного учасника. Внесок сплачується під час мандатної комісії. На змаганнях буде застосовано електронну відмітку sfr. Сплату оренди чипів включено до стартового внеску. У разі втрати  чипу  штраф — 50 грн.

 

Карти друкуються тільки за попередньою заявкою до 15.09.2013 р. (Жуков О.В.) на сайті КСТО «Архар» у режимі online за адресою: WWW.arhar.dn.ua, а також на e-mail: zhukov56@cable.netlux.org, co_alla@mail.ru, octk2006@yandex.ru або за т.т. 050-4736974, 067-4178714, 099-0544850. Участь команд без заявки карт, тільки у разі технічної можливості. Заїзд учасників 19.09.2013 року до 17 години. Реєстрація учасників змагань з 15-00 до 18-00 години. Нарада представників команд та жеребкування о 19 годині.

 

В особисто-командних змаганнях з орієнтування у заданому напрямку у складі команди приймають участь 10 учасників (М/Ж 12, 14, 16, 18), кількісний та статевий склад за групами — на розсуд команди. Командний залік – за 8-ма кращими результатами (сума очок). Мінімальний склад команди — 5 осіб.

Комплексний залік підводиться за сумою балів, набраних командою в усіх видах програми.

Кожний учасник змагань повинен мати: компас, файл або поліетіленовий пакет для захисту карти від непогоди, достатню кількість одягу, взуття для тривалого перебування на місцевості, перемінне взуття.

 

ПРОГРАМА

Чемпіонату УОН зі спортивного орієнтування

серед учнівської молоді Донецької області «Осінні старти — 2013»

(19-22 вересня 2013 р.)

 

19 вересня 2013 р.

800 —  1700

— заїзд команд; (с. Торське, дитяча турбаза «Лісова»;

1300 — 1800

— робота мандатної комісії, реєстрація команд;

1400 — 1800

— благоустрій території дитячої турбази (суботник);

1800

— нарада оргкомітету та суддівської колегії;

1900

— нарада суддівської колегії  із представниками команд, жеребкування

 

20 вересня 2013 р.

800 —  900

— сніданок;

900 — 1000

— урочиста лінійка, присвячена відкриттю змагань;

1030

— вихід команд до місця старту;

1100 – 1600

-особисто-командні змагання з орієнтування у заданому напрямку (середня дистанція);

1600 —  1700

— обід;

1700 —  1900

—  продовження роботи із благоустрою території дитячої турбази (суботник), організація побуту, заготівля дров для загального багаття;

1700 —  1900

— робота суддівської колегії по визначенню результатів змагань;

1830  —  1900

— нарада оргкомітету та головної суддівської колегії;

1900 —  2000

— нарада суддівської колегії із представниками команд;

2000

— вечеря;

2100

— вечір туристської пісні.

 

21 вересня 2013 р.

800 – 900

— сніданок;

900 — 1000

— узгодження графіка від’їзду команд із оргкомітетом;

1030

— вихід команд до місця старту;

1100 – 1500

-особисто-командні змагання з орієнтування у заданому напрямку (коротка дистанція);

1500 – 1600

— обід;

1600 – 1700

— виробнича нарада педпрацівників ОЦТК;

1700 —  1900

— організація побуту, заготівля дров для загального багаття;

1700 —  1900

— робота суддівської колегії по визначенню результатів змагань;

1830  —  1900           

— нарада оргкомітету та головної суддівської колегії;

1900 —  2000

—  нарада суддівської колегії разом із представниками команд, затвердження результатів змагань.

2000

— вечеря.

 

22 вересня 2013 р.

800 — 900

— сніданок;

900 – 1000

— урочиста лінійка, присвячена закриттю змагань, нагородження переможців і призерів;

1000 – 1200

— підготовка території дитячої турбази для здачі коменданту;

1200 – 1500

— роз’їзд команд.

 

 

Оргкомітет

 

 

Комментирование закрыто.


Нравится